LED TV,

LED tévé,

LED televízió

Tudj meg mindent a LED tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? LED, Plazma vagy LCD? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az LED tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy LED? LED TV ajánlatok LED TV


Mi szól a LED TV mellett?

Ahhoz, hogy a LED TV előnyeit igazán ismerjük, tudnunk kell miben is különbözik a piacon található társaitól. A LED TV egy olyan LCD TV, ami a folyadékkristály megvilágításához világító diódákat, LED-eket használ.

 

Fekete szín, kontraszt

Két csoportra oszthatjuk a LED TV-ket megvilágítás szempontjából. Attól függően, hogy a kijelző oldaláról vagy a hátsó rész felöl érkezik a diódákból a fény. Mindkét megoldásról, de főleg a LED háttérvilágításról elmondható, hogy szép, valósághű képeket tudnak előállítani magas kontraszt mellett. Mindezt annak köszönheti, hogy a kijelző különböző területein levő folyadékkristályokat, más fényerővel képes megvilágítani, ezáltal sokkal sötétebb illetve világosabb részleteket megjelenítve egymás mellett.

 

A méret igen is fontos

A piacon levő televíziók közül talán az LCD-nek a legnagyobb ezen a területen az előnye. Sokkal vékonyabb modellek elkészítését teszi lehetővé a technológia. Itt szintén a megvilágításból adódóan jelenhet meg az egyértelmű előnyök között.

Kisebb helyet foglalnak, könnyebben szerelhetőek falra, mint a piac más résztvevői.

 

Környezetbarát

Az LCD TV sokkal környezetkímélőbb technológia társainál, ugyanis előállításához nincs szükség higany használatára.

 

Energia felhasználás

Szintén a megvilágításból adódó előnyről van szó, mivel a LED sokkal kevesebb áramot vesz fel működése során, mint más televízióknál használt megvilágítási eszközök.