LED TV,

LED tévé,

LED televízió

Tudj meg mindent a LED tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? LED, Plazma vagy LCD? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az LED tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy LED? LED TV ajánlatok LED TV


Mit tud a LED TV?

A LED TV a Samsung által bevezetett technológia. A technológia leginkább az LCD-hez hasonlítható, azzal az alapvető különbséggel, hogy a megvilágítást LED fényforrás adja.

Nem keverendő tehát a tényleges LED kijelzőkkel, amelyet már több mint 30 évvel ezelőtt elkészítettek és dokumentáltak. Alapvetően a LED megvilágítású televíziókat kétféle csoportba sorolhatjuk. Az egyik megoldás szerint, a megvilágítás a panel szélei felől érkezik (Edge-LED), a másik megoldás szerint pedig a kijelző hátsó része felől (dinamikus RGB LED).

 

 

Edge-LED megoldás

A megfelelő fény elosztását, a teljes színtartomány pontos megjelenítését a képernyőn egy speciális, erre a célra fejlesztett panel végzi. A technológia legnagyobb előnye, hogy a gyártók sokkal vékonyabb készülékeket tudnak előállítani. Ezáltal szebb, kisebb helyet igénylő televíziókhoz juthatunk.

 

Dinamikus RGB LED megoldás

Az RGB LED háttérvilágítás lehetővé teszi a képernyő bizonyos területeinek, különböző mértékben való megvilágítását. A fekete illetve fehér képek sokkal pontosabban jelennek meg, jelentősen magasabb kontraszt mellett. Ezáltal kevesebb részlet veszítünk például egy csillagos éjszakai égboltot megjelenítve.

 

 

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor melyik is az előnyösebb? Mint szinte minden technológia, a felhasználó igényeitől függően lehet előnyös vagy akár hátrányos is. A két megoldás között árban és vizuális élményben is tapasztalhatunk különbséget. Amint eldöntöttük, hogy a vékony design vagy a színekben gazdagabb kép a fontos számunkra, kézenfekvő az optimális választás.